Bahan-bahan :
3paket tauhu jepun
sawi kecik+karot (ikut suka hati nk + sayur pe2)
3paket tauhu jepun
sawi kecik+karot (ikut suka hati nk + sayur pe2)
udang
sos tiram
serbuk kiub ayam @ tumix
garam
sos tiram
serbuk kiub ayam @ tumix
garam
bawang merah+putih - cincang halus
sedikit air klu nk berkuah @ tepung jagung klu nak kuah pekat
1biji telur
caranya :
sedikit air klu nk berkuah @ tepung jagung klu nak kuah pekat
1biji telur
caranya :
tauhu jepun - goreng dan toskan
tumis bawang merah+putih hingga naik bau
masukkan sayur + udang & tutup kuali kejap
masukkan sos tiram, serbuk tumix ayam, air
tepung jagung (+ dengan air skit)
telur yang dipukul masak sekejap
tumis bawang merah+putih hingga naik bau
masukkan sayur + udang & tutup kuali kejap
masukkan sos tiram, serbuk tumix ayam, air
tepung jagung (+ dengan air skit)
telur yang dipukul masak sekejap
akhir sekali baru masuk tauhu jepun yg digoreng tadi
sedap makan masa panas2..
sedap makan masa panas2..
mesti ramai xkenal mcmne rupe tauhu jepun ni cth
cara nk kuarkan tauhu ni kena potong siap2 br tanggal plastik badan die...klu x nnt tauhu ni mudah pecah...hati2 nnt hancur...hehhee
Selamat Mencuba....(^_^)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan